A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Обговорили актуальні питання

Дата: 13.01.2017 12:47
Кількість переглядів: 1199

     Фото без опису11 січня 2017 року на базі Жаденського НВК відбулася нарада-семінар  директорів, заступників директорів навчально-виховних комплексів Миляцької  сільської ради.

     У ході жвавого спілкування керівники освітніх установ обговорили питання  пріоритетних  напрямків розвитку освіти у 2017 році та завдання, які випливають у  зв’язку  з цим для педагогічних колективів комунальних закладів Миляцької сільської  ради. З інформацією виступив директор Удрицького НВК М.І. Ящук. Виступаючий  загострив увагу на необхідності серйозного опрацювання у кожному педагогічному  колективі Концепції «Нова українська школа», затвердженої на засіданні кабінету  Міністрів 14.12.2016 року, адже саме 2017 рік стане стартовим з реалізації  накреслень Концепції.

    Під час наради-семінару було обговорено результати участі учнів шкіл Миляцької ОТГ  у олімпіадах з базових дисциплін, інтелектуальних конкурсах ІІ рівня (імені Шевченка, імені Яцика). Заступники керівників з навчально-виховної роботи інформували про виконання планів та навчальних програм у І семестрі 2016-2017 навчального  року.

     Питанню результатів виховного процесу у І семестрі 2016-2017 навчального року свої виступи присвятили заступники директорів з виховної роботи.

      У виступі координатора з питань освіти Миляцької сільської ради С.П. Якубовича  було порушене питання роботи сайтів навчальних закладів. Сайти мають всі НВК, однак не всі проводять з ними відповідну роботу: сторінки не оновлюються, частина з них взагалі порожні, коло відвідувачів сайтів мізерне. Для налагодження роботи необхідно розробити та в установленому порядку затвердити шкільні положення про Web-сайти, регулярно розміщувати  на  сайтах матеріали про ту роботу, яка проводиться у навчальному закладі. За цими матеріалами можна буде судити про роботу чи то школи, чи то дитячого садка взагалі.

   Порушувалося в ході наради-семінару й питання дебюрократизації роботи навчальних закладів. Однак зменшення паперотворчості аж ніяк не відмінить обов’язків щодо ведення книг наказів, іншої важливої документації, яка визначена діючими інструкціями з діловодства. З метою забезпечення вимог щодо ведення книги наказів з кадрових питань й  було проведено практичне заняття щодо їх правильного оформлення, звернуто увагу на тематику, перелік наказів, які стосуються саме кадрових питань. Досвідом роботи у зв’язку з цим поділився директор Удрицького НВК М.І. Ящук

     Про курсову підготовку педагогічних працівників у 2017 році говорив координатор з питань освіти С.П. Якубович.

     Про  виконання рекомендацій за наслідками атестаційної експертизи інформацію запропонувала директор  Жаденського НВК Т.Л. Легка.

    Питанню  складання тарифікаційних списків педагогічних працівників, штатних розписів станом на 01.01.2017 року, особливостей оплати праці педагогічного та обслуговуючого персоналу шкіл, дошкільних навчальних закладів свій виступ присвятила начальник фінансового відділу Миляцької сільської ради І.В. Ососкало.

     У роботі наради-семінару взяли участь Миляцький сільський голова Ф.Ф. Хлебович, заступник голови Г.С. Рожко.

     Федір Федорович, зокрема, наголосив, що 2017 рік має стати роком дальшого зміцнення об’єднаної територіальної громади, проаналізував роботу, яка була проведена за рік, що минув, у кожному навчальному закладі. А робота ця досить вагома: це і заміна вагомої частини  віконних блоків у кожному навчальному закладі, і будівництво спортивних залів у Жаденському та Будимлянському НВК, і реконструкція внутрішньої мережі теплопостачання в Смородському НВК, і капітальний ремонт системи теплопостачання з встановленням лічильників обліку теплової енергії в Миляцькому та Удрицькому навчально-виховних комплексах, і ремонт Миляцького ДНЗ та відкриття в ньому додаткової групи для дітей з Жадені (шістнадцятеро діток з 19 грудня 2016 року щоденно підвозяться шкільним транспортом з Жадені до ДНЗ Миляцького НВК). Ведеться будівництво дитячого садка у Перебродах.  Всі навчальні заклади значно оновили комп’ютерну техніку, для реконструкції котелень придбано п’ять котлів для  чотирьох  начальних закладів які мають водяне опалення.

    Порушив сільський голова й питання дотримання трудової дисципліни та виконання посадових обов’язків  обслуговуючим персоналом навчальних закладів, наголосив на необхідності  ширшого залучення працівників цієї категорії до участі в громадському житті як навчально-виховних закладів, так і сільських громад.

     Заступник сільського голови Г.С. Рожко звернув увагу на необхідність участі навчальних закладів у спільних проектах, які діють на теренах краю. Саме таким чином   за умови співфінансування з місцевого бюджету, за рахунок  коштів громадських організацій ради, коштів спонсорів можна вирішувати наболілі питання, зв’язані з енергозбереженням, капітальним ремонтом, вирішенням питань гуманітарного характеру, екологічних проблем.

     Завершилося засідання вітанням з ювілеєм директора Смородського НВК Тетяни Василівни  Кузіної. Теплі побажання з врученням  букету  запашних троянд адресував ювілярці сільський голова Ф.Ф. Хлебович, усі її колеги.

М. Ящук, керівник семінару для директорів,

заступників директорів навчальних закладів Миляцької ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних