A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

В Україні набрав чинності закон про скасування печаток на документах.

Дата: 19.07.2017 14:19
Кількість переглядів: 827

Фото без описуВ Україні набрав чинності закон про скасування печаток на документах


 

     19 липня в Україні набув чинності закон № 1982 VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, пише джерело.
     Таким чином, для бізнесу скасовується обов’язкове використання печаток на документах. Зокрема, в Господарському кодексі прописується, що печатка не може бути обов’язковим реквізитом документа, який подається від імені суб’єкта господарювання органу державної влади. Державним органам забороняється вимагати наявність печатки на документах.
Закон про скасування печаток в Україні виключив з ряду нормативних актів згадки про обов’язкове використання печатки. Тепер документи вважаються достовірними за умови підпису уповноваженої на це особи.

     Крім того, вводиться адміністративна відповідальність за вимагання проставлення печатки на документі. Така дія передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700гривень). Нагадаємо, що в березні 2017 го Верховна Рада України скасувала вимоги щодо обов’язкового використання печаток на документах.
14 квітня Президент України підписав закон, що передбачає скасування вимоги про обов’язкове використання печаток на документах.Автори законопроекту пояснили в пояснювальній записці до документа, що три роки тому був впроваджений перехід від обов’язкового до добровільного використання печаток у бізнесі, що викликало багато плутанини. Не у всіх законодавчих актах замінили норму про обов’язковість використання печатки, а іноді прописували обов’язкове використання печатки, якщо вона є, а не в разі прийняття відповідного рішення підприємством. Таким чином, підприємцям складно було зрозуміти, коли печатка потрібна, а коли – ні, і це не заважало чиновникам вимагати документи саме з відбитком печатки. Нагадаємо, Національний банк України заявляв, що опрацьовує проект змін до інструкції №492 про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах. Регулятор має намір внести зміни, що стосуються вимоги використання печатки клієнтами банків. Йдеться про необхідність скасування надання копії печатки банком, в якому клієнти-підприємці мають намір відкрити рахунок для подальшого обслуговування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних