A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло, – пахне цвітом село…»

Дата: 18.07.2018 11:34
Кількість переглядів: 1220

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло, – пахне цвітом село…»

Сонячної днини, 12 липня, жителі села Удрицьк були у піднесеному настрої: вони всі дружною сільською родиною відзначали День села. Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.   Село, як завжди, радо зустрічає гостей…

Свято розпочалось із літургії, яку відслужив настоятель місцевої Петро-Павлівської церкви о. Віталій. За тим святкове дійство перемістилося до сільського будинку культури. Того дня кожен знайшов собі відпочинок до душі. Малеча бавилася на встановлених біля СБК гойдалках, батутах та великих надувних гірках, смакували солодощі та морозиво. Не сумували і дорослі: до початку урочистої частини залюбки спілкувалися з рідними, знайомими, друзями, які з близьких та далеких доріг завітали на сільське свято. У вестибюлі СБК бібліотекар Інна Дячок підготувала виставки робіт сільських умільців, які стверджують, що народні творчі промисли, зокрема вишивка, живуть в наших селах і навіть більше: набувають нових барв та напрямків розвитку. У вмілих руках майстрів оживають кольори різноманітними барвами. Тут, на столах, і чудові вишиті рушники, і вироби з бісеру. Переважає релігійна тематика: велично стоять прикриті рушниками ікони, хоча є копії і з інших картин, сценки з українського побуту. А поруч – у світлинах та предметах побуту можна було дізнатися, чим жило село від початку його народження.

А далі розпочався святковий концерт, до якого підійшли з творчістю і гумором. Зі щирими словами до глядачів звернулися ведучі концерту Надія Стрибулевич та Іван Чмель. Саша Гузич виконав гімн села (слова Миколи Ящука, музика Віктора Торчика). Далі із теплими словами до своїх односельців звернулася староста села. Вітаючи зі святом, Неоніла Василівна подякувала тим людям, які не байдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді. Також староста вручила грамоти від Василя Яніцького за вагомий особистий внесок у розвиток мистецтва, утвердження цінностей культури та духовності, активну громадянську позицію, а також з нагоди Дня села Шаньку Степану Архиповичу, за плідну працю на користь територіальної громади, благодійну діяльність підприємцю Лозицькому Едуарду Анатолійовичу, грамоти від Миляцької сільської ради за плідну працю, творчу діяльність, активну життєву позицію, значний внесок у відродження та збереження українських звичаїв, традицій вишивальницям села Удрицьк Нікітенко Любові, Карвацькій Вірі, Бондарчук Марії, Булгак Галині, Новик Жанні, Цьобі Раїсі, Скибан Ірині. Натхненно виступали аматори сільської сцени, даруючи жителям Удрицька і його гостям жарти (Вова Шанько, Влад Крячев), пісенні композиції (Віта та Іра Пламада, Валерія Вабищевич, Яна Малей, Соломія та АлінаКолода, Тарас Стрибулевич, Валерія Пігаль). Несподіваним подарунком стала гумореска, яку написала жителька Білорусі після відвідин Удрицька.

Смакували на святі і запашним кулішем та справжньою ухою. Скуштувати ці страви  назбиралось чимало охочих.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції та радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини до Удрицька.

В усьому святі відчувалася атмосфера родинної щирості, теплоти, яка, мабуть, можлива тільки в українському селі – колисці народної духовності і святості. 

 Завідуюча Удрицькою ПШБ Дячок І.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.