A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Матуся наша - ангел на землі!

Дата: 12.05.2017 17:19
Кількість переглядів: 1449

   Матуся наша – ангел на землі!

      У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець  ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя  - Свято Матері, а ще святкуємо й дуже важливе споріднене свято – День сім’ї.

       Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим ! А наша любов до Матері – безмежна та вічна !

Шкільним бібліотекарем Оленою Борсук спільно з бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки Оленою Ляхович пройшло ряд цікавих заходів до Дня Матері. Працівники книгозбірень разом з читачами

оформили книжкові виставки, тематичні стенди та перегляди літератури, зокрема: «З родини йде життя людини», «Все добро на світі – від матері»

    У цей день пролунало багато теплих щирих віршів про мам та для мам, діти згадували прислівя та приказки про Берегиню роду.

     У День Матері всі славлять жінку, говорять теплі й приємні слова, дарують квіти, листівки, подарунки. Чому? Тому що у жінок дуже багато достоїнств, вони завоювали собі право вибирати будь-яку професію, тому що можуть робити все не гірше чоловіків. Але причина не в цьому. Є така місія на землі, яка цілком належить жінці  -  стояти у колиски, боротися з будь-якими негараздами, захищаючи вогник нового життя, вводити маленьку людину в світ і допомагати їй зробити там перші кроки…

    Мами люблять нас просто за те, що ми  є.  Вони  нічого не просять натомість.  А гарні діти  стараються, щодня доводять свою любов найріднішій людині на землі. На світі так багато мам, і  в кожній мамі є щось особливе. Але є у них і загальна риса –  це неосяжна любов до своїх дітей. Вона читається  в їх очах, вона живе в їх серцях. Вона – початок життя, хранителька, берегиня Дому, Життя, Любові,  Душі й високого Духу.  На світі є слова, які ми називаємо святими. І одне з таких святих, теплих, ласкавих слів — слово «Мама». Слово, яке дитина говорить найчастіше, — це «Мама», слово, при якому доросла, похмура людина посміхнеться, — це теж слово «Мама». 

    Бібліотекар Олена Кирилівна звернулася до учнів з таким словами: «Ніколи не сваріться з найближчою вам людиною, з мамою. І як би ви деколи не намагалися витіснити її з серця, замінивши своїми кращими друзями і подругами, – нічого не вийде. У важку і гірку годину життя ви все одно пригадаєте про свою маму – найближчу і ріднішу істоту – і неодмінно до неї звернетеся…»  Й продовжила: «Умійте цінувати любов  Матері. Будьте дбайливі до цієї любові. Не ображайте її випадковою грубістю, різким словом, неслухняністю. Адже лише мама думає про нас завжди і скрізь. Тільки мама завжди приймає нас такими, які ми є. Серце її завжди з своєю дитиною».

А далі прозвучала Мамина молитва у виконанні читача шкільної бібліотеки Андрія Шаха:

«Перед Богом мама на колінах,
Щирим серцем молиться вона.
І горить незмінна і нетлінна
Віра—непідкупна і міцна!
Ця молитва небо відкриває,
Ця молитва рветься в Небеса,
Бо любов Господня в ній палає!
І слова, як вранішня роса,
Кожна крапля має силу Божу
Для нужденних, хворих і німих…
За дітей незрячих і безсилих—
Молиться не тільки за своїх!
За дітей, щоб вирвати із аду,
Усім серцем молиться вона.

В цій молитві сила зорепаду
І морської хвилі глибина…
Дай бажання поряд з нею стати
                                                                        І молитись, Боже, і мені!!!
»                                                                                                  


 

 Олена Борсук

Олена Ляхович

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних