A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Бібліотека – потужний інформаційний центр сучасності.

Дата: 24.02.2018 12:07
Кількість переглядів: 900

     Нині бібліотека має бути центром громади у селі, інформаційно-освітнім та культурним  осередком, місцем для спілкування і проведення дозвілля.

     Сучасна бібліотека – це не лише сховище для книг, а й своєрідний електронний архів, місце, де можна отримати доступ до інформації як на традиційних носіях, так і в електронному вигляді. Тому сьогодні  майже кожна бібліотека оснащена мережею Інтернет, що дозволяє спростити процес пошуку необхідної інформації.

    Нещодавно на базі обласної бібліотеки відбувся тренінг для бібліотекарів ОТГ «Опанування технологій електронного урядування – послуга сучасної публічної бібліотеки», на якому бібліотекарі вчилися подавати петиції на сайти органів влади, брати участь у громадських обговореннях он-лайн, робити експрес-аналіз розміру пенсії, надавати віртуальні довідки у соцмережах, опановували технології е-банкінгу (на прикладі ПриватБанку) та застосування її як послуги навчання користувачів (тобто як замовити квитки на потяг, здійснити платежі за комунальні послуги, перерахувати кошти на картку іншого абонента тощо).

     Отже, бібліотека є незамінним соціальним інститутом. Використання та пошук  нових технологій позитивно впливатиме не тільки на хід еволюції бібліотечного фаху, а й бібліотечної справи в цілому, адже нам треба рухатися в ногу з часом. Це вже зовсім інша бібліотека і вже не той бібліотекар, який просто забрав-видав читачеві книгу. Ми відкриті для спілкування, для співпраці.

Інна Дячок,

завідуюча Удрицькою публічно-шкільною бібліотекою

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних