A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Ніхто нам не збудує державу, коли самі її не збудуємо

Дата: 31.08.2017 12:12
Кількість переглядів: 1824

Фото без опису     26 років поспіль Україна відзначає найголовніше свято нашої держави – День Незалежності. Роки незалежності стали для України часом кардинальних змін у громадсько-політичному і соціально-економічному житті, початком розбудови громадського суспільства.

     Стверджуючись як самостійна, незалежна держава, Україна пройшла величезний шлях від козацької держави часів Богдана Хмельницького до серпня 1991 року, коли Верховному Радою України було прийнято історичний документ виняткового значення для долі українського народу – «Акт проголошення незалежності України».

     Процес становлення нової держави є нелегким, та попри все, інтегруючись у сучасний геополітичний простір, здобуваючи перемоги та роблячи помилки, незалежна Україна впевнено крокує по шляху до процвітання, правової, економічної, політичної стабільності.

    У рамках проведення заходів, присвячених Дню незалежності України в Удрицькій публічній бібліотеці було розгорнуто книжкову виставку «Споконвічна незалежна Україна».

    Документи, представлені на виставці, інформують про доленосні етапи державотворення в Україні. У першому розділі експозиції «Герої не вмирають» подано матеріали, що розповідають про молодих хлопців, наших земляків, які загинули, обороняючи цілісність нашої Батьківщини, та книги сучасних українських письменників про події на Сході України. Герої цих романів – сильні духом особистості, які навіть у найскладніших життєвих ситуаціях не зраджують власну совість.

    У другому розділі «Україна незалежна і суверенна» подано матеріали, що розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна, здобуваючи незалежність: козацька держава доби Богдана Хмельницького; державне будівництво часів Івана Мазепи; українські визвольні змагання початку ХХ століття.

    День незалежності – не лише державне свято, але й особисте свято кожного з нас.  Бо тільки у самодостатності та достатку кожного громадянина полягає сила і незалежність держави. Пам’ятаймо, що саме від нашої діяльності, способу життя, способу мислення залежить, якою буде Україна, адже «ніхто нам не збудує державу, коли самі її не збудуємо».

Інна Дячок, 

зав. публічно-шкільною бібліотекою с. Удрицьк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних