A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Члени міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури працювали на базі Перебродівського НВК.

Дата: 05.03.2018 08:53
Кількість переглядів: 981

     «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури засобами словесності та інформаційно-комунікаційних технологій в умовах інноваційного освітнього середовища»  – на таку тему на базі комунального закладу «Перебродівський навчально-виховний комплекс» відбулося чергове засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури освітніх закладів Миляцької об’єднаної територіальної громади.

     Метою роботи стало  спостереження за уроками вчителів-словесників та за результатами  їх аналізу  здійснення моделювання і захист власних методичних розробок різних типів уроків мови та літератури з акцентацією уваги на проблемі  розвитку зв’язного мовлення учнів.

     Практичну частину засідання склало відвідування уроку української мови у 6 класі на тему: «Докладний усний переказ художнього тексту розповідного характеру з елементами опису природи» та уроку української літератури у 5 класі на тему: «Євген Гуцало. «Лось». Протиставлення добра і зла у творі». Готували та проводили уроки відповідно вчителі Любов Євгеніївна Маркевич та Алла Миколаївна Євсович.

     Під час аналізу відкритих уроків було наголошено, що в їх ході вчителі врахували вимоги оновлених навчальних програм щодо змісту, форм і методів організації роботи учнів, продуктивно використали сучасні технічні засоби навчання, сприяли формуванню ціннісного ставлення до довкілля, розвитку відтворювальної творчої уяви учнів, вмінь працювати з різними джерелами інформації.

    Члени методичного об’єднання заслухали звіт вчительки Удрицького НВК Оксани Василівни Терлецької про курсову перепідготовку та її результати.

     Теоретична частина засідання включала в себе методичний вернісаж - моделювання та захист учителями власних методичних розробок різних типів уроків розвитку зв’язного мовлення. Так, вчителька Перебродівського НВК Наталія Георгіївна Бернацька поділилася досвідом роботи з розвитку творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури. Тетяна Володимирівна Карпович із Смородського НВК на конкретних прикладах зі своєї практики продемонструвала ефективні шляхи створення умов для творчого саморозвитку та самовираження учнів на уроках української мови та літератури. Цікаву презентацію з теми «Розвиток креативного мислення на уроках української словесності» представила вчителька рідної мови та літератури із Миляцького НВК Ярина Миколаївна Шах ,наголосивши на ключових компетентностях, які закладені в ідеях концепції «Нова українська школа».

     Учасникам засідання було продемонстровано фрагменти шкільного свята до Міжнародного дня рідної мови «Звучи, рідна мово».

     Із вчителями-словесниками зустрівся заступник голови Миляцької сільської ради з гуманітарних питань Геннадій Степанович Рожко. На його запитання, чого хочуть від сільської ради педагоги-словесники, останні одностайно відповіли: «Хочемо, аби сільська рада допомогла організувати екскурсію вчителів рідної мови та літератури до Канева». Реакція Геннадія Степановича була позитивною.

    Залишали гості Перебродівський навчально-виховний заклад з якнайкращими враженнями – і від теплої зустрічі з боку директора Галини Миколаївни Петровець колег, і від побачених уроків та привітних учнів, і від відчутних змін в оформленні навчального закладу, які простежувалися під час екскурсії до навчальних кабінетів, шкільного музею.

     За результатами засідання його члени одержали відповідні рекомендації та «домашні завдання» для чергової зустрічі, яка планується в Будимлянському НВК у квітні 2018 року.

Г.С. Ящук, керівник міжшкільного методичного

об’єднання вчителів-словесників Миляцької ОТГ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних