A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Дві Людини – дві долі, два незавершених життєвих шляхи…»

Дата: 24.02.2018 11:59
Кількість переглядів: 1195

          Людська доля - часто збіг очевидних закономірностей і непередбачених випадковостей. Дві Людини – дві долі, два незавершених життєвих шляхи: Педагог з великої літери – вчитель фізичної культури Миляцького НВК Іван Ілліч Кузка і науковець зі світовим ім’ям, випускник Миляцької середньої школи Віталій Сергійович Чишко. Їх життя, як і життя кожної людини, що належить до вищих, абсолютних цінностей, було загальною умовою здійснення усіх цілей, завдань, прагнень, які вони ставили перед собою, але … не судилося.

           Довга і складна дорога вчителя – віддати дітям своє серце, закінчилася… Стискає душу непрошений жаль. Пішов з життя високопорядний, відкритий і чесний, справедливий і вимогливий, відповідальний і цілеспрямований, мудрий порадник та друг, котрий завжди міг виручити в будь-якій життєвій ситуації, вчитель фізичної культури Іван Ілліч Кузка. 11 лютого минуло рівно дев’ять місяців, коли він відійшов у вічність, не дочекавшись свого 60-річного ювілею рівно півроку. Це він в далекому 1984 році отримав диплом, здобув професію вчителя фізичної культури, та всі кращі роки свого життя віддав Миляцькій шолі. Він вмів не тільки формувати якісні знання, а, насамперед, був здатен дією своєї непересічної особистості визначати подальшу долю учня. Тридцять сім років педагогічного шляху Іван Ілліч прищеплював своїм учням любов до занять фізичною культурою та спортом, виховавши не одне покоління справжніх спортсменів та любителів спорту. І сьогодні нам важко збагнути цю втрату, ще важче прийняти її. Колеги, друзі, учні навіки збережуть світлу пам’ять про Івана Ілліча у своїх серцях.

           Не менш терниста і дорога науковця. Віталій Сергійович Чишко - академік НАН України, професор, директор Інституту бібліографічних досліджень ім. В.І.Вернадського, автор десятків наукових статей з історії, археології, джерелознавства. Це саме він, простий хлопчина з далекого поліського села Миляч, закінчивши місцеву школу подався у далекі світи торувати собі стежку до своєї мети – бути потрібним людям. Реалізувати свій творчий потенціал він зумів у історичній науці, досліджуючи  яку він і досяг вищезгаданих найвищих вершин. У планах у нього було ще багато не зреалізованих ідей, проектів але, на жаль, на 52 році життя у самому розквіті сил його серце зупинилося.

           Тому, з метою вшанування пам’яті своїх славних земляків на базі комунального закладу «Миляцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» було організовано і проведено пам’ятні волейбольні турніри.

          9 лютого 2018 року було започатковано волейбольний турнір серед закладів освіти Дубровицького району на кубок пам’яті імені І.І.Кузки. На змагання прибули шість юнацьких волейбольних команд району: Залузького, Удрицького, Озерського, Осівського, Берестівського та Миляцького навчально – виховних комплексів. Ігри пройшли у дружній, теплій атмосфері єдності, радості та взаєморозуміння, а результати були наступні: почесне ІІІ місце здобула команда Осівського НВК, яке вона виборола у напруженій боротьбі із волейбольною командою КЗ «Миляцький НВК», ІІ-е місце отримали юні волейболісти із Удрицького НВК, а на І-му – юні спортсмени із Залузького НВК. Хочеться також відмітити команди Озерського та Берестівського НВК, які також показали гарний рівень підготовки, однак фортуна в цей день була не на їхньому боці. Кращими гравцями турніру оргкомітет визнав Куришка Петра (Залузький НВК), Якимовича Дениса (КЗ «Удрицький НВК»), Ляшка Олександра (Осівський НВК), Кузка Іллю (КЗ «Миляцький НВК»), Турука Віктора (Озерський НВК) та Краська Антона (Берестівський НВК).

           А 11 лютого вже вчотирнадцяте поспіль було організовано і проведено волейбольний турнір на кубок пам’яті імені В.С.Чишка, започаткований, до речі, ще за безпосередньої участі саме Івана Ілліча. Зустрічі дорослого турніру були не менш цікавими і запеклими, аніж юнацькі змагання. До участі у ньому прибули волейбольні колективи спортивних клубів Дубровицького району. Це, окрім двох місцевих команд, колективи із Озерська, Великих Озер, Залужжя та Удрицька. У вирі безлічі спортивних емоцій та безкомпромісної боротьби перше місце виборола команда с.Залужжя, другою стала команда с.Миляч, третіми були хлопці із Великих Озер, які перемогли команду із Удрицька. Кращими гравцями турніру було визнано Олексійовця Вадима із Залужжя, Рожка Володимира та Томіловича Сергія із Миляч, Харкевича Руслана із великоозерянської команди, Шпатуська Дмитра з Удрицька та Денисовича Сергія з Озерська. 

          Всі команди - призери турнірів були нагороджені кубками та почесними грамотами, кращі гравці – грамотами.

          По завершенні турніру його учасники висловлювали щирі слова подяки за гостинність організаторам турніру: Миляцькій сільській раді в особі її голови Хлебовича Федора Федоровича, спеціалісту І категорії з питань молоді та спорту Томиловичу Григорію Миколайовичу, дирекції КЗ «Миляцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» (директор Охмак Світлана Володимирівна) та Раді колективу фізкультури КЗ «Миляцький НВК» (вчителі Савич Володимир Адамович, Правник Володимир Володимирович та Кузка Юрій Іванович).

          «Ніщо не вічне»,- писав німецький філософ Гегель, нагадуючи, що усе в світі минає, має свою завершеність, але вічною залишиться у серцях милячан світла пам’ять про своїх славних односельчан І.І.Кузку та В.С.Чишка.

Заступник директора з навчально-

виховної роботи КЗ «Миляцький НВК»

Олександр Сало

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних