Миляцька територіальна громада
Україна

Учителі-словесники шкіл ОТГ засідали в Удрицькому НВК.

Дата: 17.11.2017 13:09
Кількість переглядів: 913

     Чергове засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури закладів освіти Миляцької ОТГ відбулося на базі комунального закладу «Удрицький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад». У ході засідання робота була сконцентрована над розглядом питання «Інтерактивне навчання як новітній підхід до організації освітнього процесу на уроках української мови та літератури».

      Процедурі обміну досвідом використання інтерактивних технологій на уроках словесності передувало відвідування  та аналіз членами об’єднання   уроку української мови у 7 класі на тему «Дієслово. Підсумковий урок».

     Урок з використанням інтерактивних технологій проводила вчитель вищої категорії, старший учитель Кухаревич Наталія Олексіївна. Оригінальний підхід до структури уроку, в основі якої була уявна лінгвістична подорож, дозволив педагогові при активній участі семикласників емоційно налаштувати школярів на плідну роботу, чітко провести цілевизначення заняття, повторити  відповідний теоретичний матеріал, реалізувати  вимогу оновлених програм щодо формування основних компетентностей. Учні виконували різноманітні вправи аналітично-узагальнюючого характеру, творчі завдання. Дидактичний матеріал уроку був дібраний на основі українських народних пісень, творів Тараса Шевченка.

     На всіх етапах уроку учителька використовувала яскраві відеоматеріали, які допомогли провести роботу над узагальненням знань про дієслово, розширити словниковий запас школярів, наповнити урок-подорож емоційною атмосферою, яка базувалася на поєднанні мелодій народних пісень з яскравими барвами золотої осені. Доцільною на уроці була й фізкультхвилинка, яка послабила втому очей школярів, сприяла зосередженню їх уваги перед організацією роботи в групах.

         Методом «мікрофону» члени методичного об’єднання, а вони представляли, крім господарів, педагогів-словесників з Будимлянського, Перебродівського, Миляцького та Смородського навчально-виховних комплексів, дали свою оцінку відвіданому уроку, ознайомили колег з елементами власних розробок різних типів уроків з використанням інтерактивних технологій.

         Цікавим елементом засідання стала презентація досвіду учительки Кухаревич Н.О., яка продемонструвала власне портфоліо.

         Психологічний практикум зі словесниками провела практичний психолог Удрицького НВК Муха Ірина Петрівна. Тема практикуму  у формулюванні «Як уникнути емоційного вигорання вчителя-словесника і отримати задоволення від роботи»  зосередила увагу педагогів на проблемі шляхів подолання хронічної втоми,  стресових ситуацій, емоційної виснаженості. Цікаві тести,  фахові поради педагогам, висловлені Іриною Петрівною, стали  корисними усім учасникам засідання.

         Директор Удрицького НВК Ящук Микола Іванович, який взяв участь у засіданні, ознайомив вчителів з основними  положенням  нещодавно ухваленого Верховною Радою Закону України «Про освіту», в тому числі й на статтях Закону, які стосуються мовного питання.

         Завершилося засідання виробленням конкретних рекомендацій, які мають стати стимулом для впровадження в практику роботи інтерактивних технологій.

Було визначено, що наступне засідання міжшкільного методичного об’єднання відбудеться на базі Перебродівського навчально-виховного комплексу у лютому 2018 року.


 

Г.С. Ящук, керівник міжшкільного об’єднання

учителів-словесників, учитель-методист

Фото без опису
 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних