A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Сьогодні діти – завтра народ.

Дата: 01.06.2018 13:39
Кількість переглядів: 1763


 

     З нагоди свята 1 червня сільська бібліотека провела для дітей ряд заходів.

     День захисту дітей – це не тільки свято для них, це нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися займатися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. З цією метою у сільській бібліотеці з восьмикласниками  класний керівник Легка Алла Віталіївна провела диспут «У центрі Всесвіту - дитина» .

     Головним у диспуті було те, що незабаром сьогоднішнім школярам прийдеться відповідати за життя нашої країни. Адже, не дарма говориться: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». І учні своїми знаннями, своєю працею мають довести свою любов до держави. І хочеться вірити, що вони зроблять це гідно, утверджуючи кредо «Я – громадянин України». Бо немає життя без України, бо Україна – це мати, яку не обирають, як і долю, бо Україна – це пісня, яка вічна цій землі, бо Україна – це діти, які тягнуться до Сонця.

Фото без опису


 



 

Фото без опису

Дитинства чисте джерело.

Мені здається, що одна з найбільших удач

у житті людини- щасливе дитинство.

                                                                              Агата Крісті

   1 червня Міжнародний День захисту дітей. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною Федерацією жінок на спеціальній сесії у листопаді 1949 року. ООН підтримало цю ініціативу та оголосила захист прав, життя і здров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

         З нагоди свята в період з 29 травня по 1 червня сільська бібліотека, будинок культури, КЗ «Миляцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» спільно провели для дітей ряд заходів. Для юних читачів бібліотеки з 25 травня по 1 червня в читальній залі бібліотеки експонувалась книжково-ілюстративна виставка «В літні канікули з цікавою книжкою», на якій були представлені різноманітні книжкові видання для дітей: галузеві енциклопедії, довідники, науково-популярні видання, пригодницькі та фантастичні твори, казки під девізом «Сьогодні діти – завтра народ».

         В бібліотеці експоновано матеріали з періодичних видань щодо історії і значення Міжнародного дня захисту дітей. Матеріали експозиції проінформували юних відвідувачів книгозбірні про їхні права, визначені Конвенцією про права дитини та навчили ставитись з повагою до себе та оточуючих.

         В школі по класах проведено цикл бесід «Щасливе дитинство моє», «Вчимося бути добрими людьми», «Світ дитячих захоплень». Цікавий та емоційний заряд діти отримали від спільного заходу «Мирна країна – щаслива дитина» з благодійним проектом «Подаруймо ровесникам з Донбасу - книгу». Учні зібрали книги і передали волонтеру Правник Світлані Леонідівні, щоб доставила їх дітям Сходу з побажаннями:

 Україно мила, хочем жити в мирі,

Затишно і гарно на рідній землі.

         В рамках акції «Бібліотека дитячих мрій» пройшли читання «Барвистий Книголенд», де бібліотекар Олена Семенівна у доступній для дітей формі розповіла про престиж читання, де читали уривки зі своїх любимих художніх творів, ділилися роздумами про читання, мандрували Україною, грали в літературні лавочки «Книга по колу».

         Для учнів початкових класів класоводи провели Подорож у країну Дитинства в «маленьку країну – країну дитинства, де сонечко світить і казка живе». Особливо всім сподобалось літературне лото «Ми герої чудові, ми герої казковії» для дошкільнят і  «Подорож в країну дитячих мрій» для учнів 1-4 класів.

         День захисту дітей – це не тільки свято для них, це нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися займатися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. З цією метою класний керівник 8 класу Легка Алла Віталіївна з учнями провела диспут «У центрі Всесвіту - дитина». Головним у диспуті було те, що незабаром сьогоднішнім школярам прийдеться відповідати за життя нашої країни. Адже, не дарма говориться: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». І учні своїми знаннями, своєю працею мають довести свою любов до держави. І хочеться вірити, що вони зроблять це гідно, утверджуючи кредо «Я – громадянин України». Бо немає життя без України, бо Україна – це мати, яку не обирають, як і долю, бо Україна – це пісня, яка вічна цій землі, бо Україна – це діти, які тягнуться до Сонця.

         На дитячому спортивному майданчику вихователями групи продовженого дня була проведена карусель «Розумні, кмітливі, допитливі». Під час заходу учасники змагалися в різноманітних конкурсах, відгадували загадки, брали участь в літературній вікторині.

         «Захист дитини у цілому світі – місія честі, любові й добра» - під такою назвою була проведена година спілкування в бібліотеці села.

         Розглядались різні правові ситуації, учасники познайомились зі статтями Конвенції прав дитини, стали учасниками правової гри «На терезах Феміди».

         Цікаво проходив конкурс малюнка на асфальті, який проходив на площі села «Світ очима дітей». Кожен учасник мав дати назву свого малюнка і було відрадно бачити такі заголовки : «Хай живе дитинство і радіють діти», «Нехай буде мир на всій планеті», «Дітям світу сонце й мир», «Світлішає на світі, коли малюють діти».

         Підготували свято і провели працівники Миляцького будинку культури, бібліотекарі, вчителі школи.

         На закінчення були проведені невеликий концерт, цікаві конкурси, виставка малюнків юних обдарувань: «Нехай же стане днем дитини у всьому світі кожен день».

         Що ж дало дітям проведення такого заходу? Екскурсійний тиждень проклав стежку до книгозбірні. А маючи стільки цікавинок бібліотека напевно стане для школярів надалі одним з кращих дозвіллєвих та самоосвітніх центрів. Учасники свята відчули, що життя дійсно прекрасне і тільки треба навчитися його любити і цінувати.

         Свято відбулося. Як і у всіх змаганнях тут були переможці і переможені, але, зрештою, не в цьому справа – загальну перемогу здобули радісь, гарний настрій, веселощі і, звісно ж, дружба. І на завершення свята лісничий Більського лісництва Шах Віталій пригостив дітлахів солодощами. Ще довго лунав дитячий сміх. І так хочеться, щоб війни стихали, від сміху дитини, щоб свято миру і дитинства продовжувалось усе життя.

Олена Ляхович, бібліотекар

Наталія Жакун, педагог-організатор КЗ Миляцький НВК

Тетяна Ярмошеви, директор СБК

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних