A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Афганістан – цей одвічний біль…»

Дата: 18.02.2019 11:24
Кількість переглядів: 759

      У народну пам'ять глибоко врізалася неоголошена афганська війна, відгомін якої ми відчуваємо й досі. Вона чорним смерчем пронеслася над просторами України, зачепила переважно прості родини робітників і селян, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти…

     Напередодні 30- ої річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану 13 лютого 2019 року в Миляцькому СБК було проведено годину спілкування з воїном- афганцем Сергієм Вереничем.
     14 лютого у переддень Стрітення Господнього в селі Удрицьк відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці від дня виведення радянських військ з Афганістану.
     Ветерани-афганці Миляцької об’єднаної громади вшанували пам'ять загиблого бійця, жителя с.Удрицьк, Михайла Олександровича Пігаля, відвідавши його могилу. Не забули вони і про матір бійця, висловивши їй вдячнісь за виховання сина. 
Цього дня в Удрицькому будинку культури сумісно з публічною бібліотекою був проведений захід «Афганістан – цей одвічний біль». Усі охочі могли ознайомитися з виставками, що присвячені подвигам воїнів-афганців та пам'яті про загиблого воїна.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. Сільський голова Хлебович Ф.Ф. привітав учасників війни зі святом та вручив їм подарунки.
На святковому заході, підготовленому учасниками художньої самодіяльності с. Удрицьк, афганці висловлювали слова вдячності за те, що їхні подвиги не забувають люди навіть через десятки років, та читали вірші про незабутню і болючу війну.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.