A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Свято вогню, води і дівочої вроди: як у селі Миляч святкували Івана Купала.

Дата: 08.07.2019 10:40
Кількість переглядів: 968

У суботу, 06 липня, в селі Миляч  біля Миляцького озера відбулось свято Івана Купала.

На залитій сонцем галявині зібралось чимало мешканців села. Серед присутніх були і молодь, і літні люди, і молоді сім’ї з дітьми.

У концерті брали участь малі та дорослі мешканці села. Артисти дійства точно передали атмосферу справжнього Купала. Глядачі стали учасниками українських вечорниць, де звучали дотепні українські жарти, пісні. На зміну вечорницям усі згадали за допомогою артистів порядок проведення свята Івана Купала, погрузилися у його магію. Кожна виконана пісня, танок супроводжувалися гучними оплесками

Дівчата пускали на воду вінки з польових квітів. Взявшись за руки, вони ходили навколо Марени співаючи пісні.  Як і в давні часи, молодь розклала велике вогнище, через яке стрибали усі односельці. Народні перекази стверджують, що стрибаючи через вогнище, розведене в ніч на Івана Купала, ми проходимо своєрідний ритуал очищення. Проте в цьому видовищі можна бачити й інший бік — спортивний. Кожний намагався стрибнути через вогнище якнайвище і якнайдалі, не забуваючи й про те, щоб стрибок був гарним.

Купальських гостей пригощали смачними кулішем  приготованими на багатті. Жителі села щиро дякують колективу Миляцького СБК, за прекрасне літнє свято.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.