A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

САМОІЗОЛЯЦІЯ: ЩО ЦЕ ТАКЕ ТА ЯК СЕБЕ ПРАВИЛЬНО ІЗОЛЮВАТИ?

Дата: 23.03.2020 11:25
Кількість переглядів: 728

Інфекційне вірусне захворювання COVID-19 стрімко поширюється у світі. В Україні, аби унеможливити поширення коронавірусу, ввели карантин. Одним із методів карантину є самоізоляція.

 

Що  таке самоізоляція?

Самоізоляція – це утримання від контакту з інфікованими для того, щоб зменшити ризики поширення хвороби. Вона передбачає уникнення тісних контактів з іншими людьми – слід перебувати не менше, ніж за 2 метри та не більше 15 хвилин.

 

Кому потрібна самоізоляція: якщо ви нещодавно повернулися з Китаю, Італії або інших країн, де зафіксовано COVID-19; якщо ви близько контактували з хворими на коронавірус; якщо ви чекаєте результатів тесту на коронавірус COVID-19.

 

Людям під час ізоляції потрібні: окреме приміщення, яке добре провітрюється; часте вологе прибирання та дезинфікуючі засоби; окремий посуд і рушники, маски.

 

Самоізоляція, якщо ви живете самі.

Про ваше рішення про самоізоляцію мають знати родичі або ж знайомі. Треба тримати телефонний зв'язок із кимось, хто зможе у разі потреби до вас прийти. Подумайте про резерв їжі та води. У разі необхідності речі та продукти вам можуть залишати під дверима вашого житла родичі чи знайомі. Можна користуватися послугами кур'єрів з дистанційною оплатою.

 

Як самоізолюватися, якщо ви живете не самі?

Треба ізолюватися і окремій кімнаті, яка добре провітрюється. По можливості(!), варто користуватися окремою ванною та туалетом, а також окремо харчуватися. Обов'язково треба стежити за гігієною: часто і правильно мити руки з милом, проводити вологе прибирання. Якщо необхідно контактувати з людьми, обов'язково одягати медичну маску, не забуваючи її змінювати. Варто мінімізувати контакт з домашніми улюбленцями.

 

Як довго треба бути на самоізоляції?

Самоізоляція повинна тривати не менше, ніж 14 днів відтоді, як виникла причина ізоляції, тобто подорож, контакт з хворими.

 

Коли слід говорити про госпіталізацію?

Якщо під час самоізоляції у вас з'явилися симптоми, а саме: сухий кашель, грудне дихання, гарячка – терміново треба звернутися до лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних