A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

День вишиванки в умовах епідемії.

Дата: 25.05.2020 11:22
Кількість переглядів: 499

День вишиванки – особливе свято в Україні. Воно не має сталої дати, тож відзначається кожного третього четверга в травні. У 2020 році це свято відзначили 21 травня. Дорослі й малі українці долучаюлися до свята, одягаючи вишиванку.

Українська вишивка – один із видів народного декоративного мистецтва українців та один із найпоширеніших видів ручної праці українських жінок. У вишиванках, як у піснях душа народу. Із знаннями свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, дідусеві казки, бабусина вишивка – все це родовідна пам'ять. В Україні немає оселі, де б не було вишитого рушника, серветки чи сорочки. Вишиванка – це наша національна гордість.

Фото без опису

Тож, де б ми не були і що б ми не робили, дивлячись на українську вишивку, ми завжди пам’ятайтаймо про свою Батьківщину та тримаймо її у серці, бо у вишивці – душа народу, її традиції та культура.

Отож, в День вишиванки, соціальні мережі Миляцької ОТГ заповнили фотографії в національному одязі. Депратамент культурно-громадського розвитку запустив всеукраїнський тематичний онлайн-флешмоб «Код єдності». До участі в якому долучилася і наша громада. На відеоролику, в рамках флешмобу, учасники сольно або колективно читають вірш «Одягни свою чудову вишиванку» Н.Красоткіна. Після чого демонструють фрагмент карти регіону, з нанесенням на неї відповідного орнаменту. Ролик створили в телестудії «Українського дому». Організатором флешмобу виступає департамент культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради.

Умови карантину не дозволили нам масштабно відзначити вже улюблене свято. Тому спробували максимально креативно і винахідливо підійти до святкування. Заклади культури, освіти викладали онлайн фотографії, відеоролики з привітаннями в національному вбранні. Також сектор культури спільно з закладами культури Миляцької ОТГ записали пізнавальні історії про вишивальниць нашого краю.

Посилання на соц.мережі: https://www.facebook.com/groups/2224916387804293/?ref=bookmarks 

                                                           https://www.facebook.com/groups/451798958523168/

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних