A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Розпочинається збирання твердих побутових відходів.

Дата: 23.06.2017 16:39
Кількість переглядів: 1006

Фото без опису     

     Сьогодні, 23 червня, на території Миляцької ОТГ розпочали централізовано збирати сміття для очищення нашої громади від стихійних сміттєзвалищ, які як «гриби після дощу» з'являються на окраїнах сіл, поблизу приватних обійсть, в полях і лісових масивах.

     Сама проблема збору та утилізації сміття на території громади досить актуальна.

     Хоча на нашій території є офіційні сміттєзвалища, але відходи туди везуть ті, кому совість не дозволяє викинути їх будь-де. Одні можуть не доїхати до сміттєзвалища, інші скидають непотріб за принципом – подалі від своєї садиби.

     Нині впроваджено лише систему збору твердих побутових відходів від приватних підприємців, установ і організацій, що розміщуються на території громади. Але в найближчому часі планується організація збору і вивозу сміття від всіх жителів громади шляхом укладення між жителями сіл і комунальним підприємством «Полісся» відповідних договорів.

     Окрім того, хочеться перш за все розбудити свідомість жителі нашої громади, які повинні відходити від стереотипу покладатися лише на владу. Ініціювати добрі справи для захисту довкілля, впорядковувати своє житло, вулиці, громадські місця варто вже сьогодні, не чекаючи, доки в державі зміниться ситуація на краще.

     P.S. У зв'язку з вступом в дію змін до Закону України «Про відходи» (підпункт і, статті 32), планується на території нашої громади організувати сортування сміття, що дасть змогу зменшити засміченість території громади шляхом направлення сміття на вторинну переробку.

     Практика показує, що при роздільному збиранні відходів із загальної їх кількості можна вилучити до 70-80 % корисних ресурсів, а за відсутності сортування – не більше 15 %. І, звичайно, найбільш ефективне роздільне збирання відходів можливе за місцем їх утворення, тобто для побутових відходів – це сортування самим населенням.

     Тому ці 70-80 % сміття, направлені на переробку і вивезені з території громади, не будуть «целофановими кульочками, пляшками і іншим непотребом» засмічувати навколишнє середовище.

     Тому, закликаємо всіх небайдужих жителів громади долучитися до цієї благородної справи – організованого збору і сортування сміття задля збереження краси оточуючої природи для наших дітей, онуків і наступних поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних