A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

До кінця опалювального сезону на Рівненщині тарифи на тепло і гарячу воду не зміняться.

Дата: 09.02.2021 14:32
Кількість переглядів: 5170

У Рівненській ОДА відбувся онлайн брифінг щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води.

Як повідомив Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, сьогодні з ініціативи Президента Володимира Зеленського підписаний Меморандум, який дасть змогу врегулювати проблемні питання щодо забезпечення теплопостачання та гарячої води українцям.

«Сьогодні дійсно підписаний історичний документ, підписаний між Кабміном, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мерами міст. Він передбачає, що до кінця опалювального сезону на Рівненщині тарифи на тепло і гарячу воду не зміняться. Меморандум передбачає стале проходження 2020/2021 сезону і підготовку до наступного», - відзначив Віталій Коваль.

Важливо, на думку голови Рівненської ОДА, що досягнуто компромісу незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності.

«Вдалося об’єднати зусилля і Уряду, і Офісу Президента, і мерів. Українці будуть взимку з гарячою водою та з теплом. Зайвого навантаження на  сімейні бюджети жителі Рівненщини уникнуть. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. Це ключова теза», - наголосив голова ОДА.

"Підписання Меморандуму –це важливий крок у налагодженні діалогу між місцевим самоврядуванням та центральною владою країни. Надіємось, що вище керівництво і надалі буде дбати та вирішувати питання в такому ж дусі, тоді нам, віддаленим громадам набагато легше буде реалізовувати, втілювати в життя різного роду проєкти", – зазначив сільський голова Миляцької сільської ради Федір Хлебович.

У свою чергу Рівненський міський голова Олександр Третяк подякував за конструктив та позицію державних органів у питанні тарифоутворення.

«Меморандум є першим серйозним документом, адже вперше органи місцевого самоврядування та мерів міст почули. Адже навантаження на наші заклади були серйозними, а через підняття тарифів могли утворитися значні борги», - відзначив Олександр Третяк.

Так, згідно із Меморандумом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці, у тому числі жителі Рівненщини, безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться.

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

«Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.