A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Миляцький СБК

Дата: 08.09.2021 12:23
Кількість переглядів: 361

 

      Понад 60 років функціонує, живе повнокровним наповненим життям наш сільський клубний заклад. Це творчий шлях не одного покоління спеціалістів, працівників культури, аматорів сцени від найменших до людей похилого віку. Всі ці люди з різними культурними вподобаннями, але їх єднає велика людська щедрість, духовна наполегливість і доброта, бажання творити, множити та зберігати і передавати нащадкам давні традиції.

     Кожен з керівників цього закладу, починаючи від першої завідуючої новозбудованого у 1953 році сільського клубу - Ососкало Єви Павлівни, намагаються створити умови для творчості миляцьких аматорів, творчих колективів, виявляти турботу про них.

     У 1977 році в центрі нашого села за ініціативою тодішнього голови колгоспу Кошина Мефодія Олександровича і голови сільської ради Борсука Василя Устимовича, місцевим колгоспом ім. Чапаєва  замість старого сільського клубу було побудовано новий сучасний будинок культури.

Фото без опису
     При клубі відразу почали працювати хоровий, драматичний, танцювальний та інші гуртки які об'єднували десятки молодих юнаків та дівчат.

     Місцеві жителі пам'ятають концерти Черкаського народного хору, керівником якого був наш земляк народний артист України Євген Кухарець і хору, створеного при будинку культури під керівництвом Стецюка Андрія Дмитровича.

Фото без опису

Хор Миляцького будинку культури. Фото 1982 року.

     У 1980 році був створений фолькльорно-етнографічний ансамбль, який отримав звання народного. Керувала ансамблем Бовгиря Галина Остапівна. Створений вокально-інструментальний ансамбль, керівник – Ярослав Ковальчук.

Фото без описуФольклорно-етнографічний ансамбль Миляцького будинку культури. Фото 1982 року.

     Хто народився на цій Миляцькій землі, вперше побачив сліпучу синь неба і золоті розливи житніх ланів,  навчився розуміти добро і зло, той не може її не любити. І хто, як не працівник культури повинен зберігати загальнолюдські цінності, духовні надбання свого народу, його народні традиції. Такими культпрацівникоами вважають Тетяну Гаврилівну Ярмошевич яка працює директором Миляцького БК понад 10 років і художнього керівника -  Пасько Олену Валентинівну.

    З приходом до клубу Тетяни Гаврилівни традиційними стали театралізовані свята, дні села, фолькльорно-етнографічні свята, заходи по відновленню народних традицій села, відзначення державний і народних свят.

Фото без опису     

      Змістовно організовується дозвілля молоді. На високому рівні перебуває художня самодіяльність села. Великий вклад в розвиток культури села вносять Хлебович Федір Федорович - сільській голова, за ініціативою та допомогою якого відновлено хоровий колектив.

 

Фото без опису   

      Будинок культури фінансується з місцевого бюджету і налічує 3 штатні одиниці, - директор будинку культури, художній керівник і прибиральниця. Руками цих людей підтримується порядок як у клубі так і на його території .

     Щорічно виконавчий комітет сільської ради заслуховує інформацію щодо роботи та матеріаль-нотехнічного забезпечення закладу.

     Планами роботи будинку культури передбачено забезпечення реалізації державної політики у сфері культури та мистецтв, державної політики з питань популяризації традиційної народної культури та аматорського мистецтва, розробка та розповсюдження матеріалів з питань культурно-освітньої роботи, організацій дозвілля, реалізації основних заходів.

     В будинку культури є комп'ютер, всі необхідні музичні засоби. Учасники художньої самодіяльності нашого будинку культури добре розуміють призначення аматорів сцени  - завжди приносити радість і щастя в серця глядачів.

    У таких людей потрібно вчитись жити і працювати, любити свою рідну землю, де ти народився і виріс, бо немає нічого найсвятішого на землі, ніж жити з любов'ю до рідного краю, до його невмирущих традицій.

Директор Миляцького БК

Ярмошевич Т. Г.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних