A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Історія Миляцької публічної бібліотеки.

Дата: 08.09.2021 16:35
Кількість переглядів: 388

 


 

   

Є у мене «для душі таблетка», так у нас називають бібліотеку.

 В центрі мальовничого села Миляч, потопаючи в зелені садів стояла старенька хатина, - школа, де була розміщена місцева бібліотека. Тут був приготований детекторний приймач-радіо. Це було в далекому 1949 році. Линули люди до цього будиночка, хто хотів грати навчитись, а хтось послухати радіо.

     Потім бібліотеку перенесли в приміщення клубу – у 1952 році. Першим сільським бібліотекарем була Кошин Ірина Данилівна, за фахом – педагог. Читачам вона видавала художню та галузеву літературу. З кожним роком книжковий фонд бібліотеки зростав.

     У 1977 році в селі Миляч побудували новий двоповерховий будинок культури, де і розмістилась Миляцька бібліотека. Тут же розміщувався і великий читальний зал, а книжковий фонд займав весь другий поверх будинку культури. Постійно надходили до бібліотеки нові книги і періодичні видання.

     У 1980 році в Миляцьку бібліотеку завідуючою була призначена Ососкало Валентина Максимівна.

     22 грудня 1983 року бібліотеці-філіалу села Миляч Дубровицького УБС комісією Рівненського обласного управління культури Президією обкому профспілки працівників культури було присвоєно звання «Культурно-освітньої установи відмінної роботи».

     У 1987 році завідуючою Миляцькою бібліотекою-філіалом призначено Булак Тетяну Михайлівну.

     У 2016 році, внаслідок оптимізації мережі публічних бібліотек, до Миляцької бібліотеки приєднано фонди сусідньої Лугівської публічної бібліотеки. Бібліотеку очолила Ляхович Олена Семенівна. Бібліотекар за фахом, яка до цього працювала завідуючою Лугівської публічної бібліотекої.

     Станом на 2017 рік книжковий фонд Миляцько публічної бібліотеки нараховує 7708 примірників книг, книговидача – 7575 книг. Відвідування – 3837, читачів – 500 жителів.

У 2021 році бібліотеку очолила - Никонець Євгенія Іванівна.

     В бібліотеці є алфавітний каталог, за яким читачам зручно проводити пошук книг, що їх цікавлять.


 

Вже багато років книгами мудрую

Бо в селі бібліотекарем працюю

Йдуть до мене і дорослі й діти

Тому привітно хочу їх зустріти.


 

     Сьогодні бібліотека в селі є інформаційним центром. Комплексний підхід до роботи з читачами, бібліотека поєднує з принципами наочності та доступності. Свою роботу бібліотека спрямовує на формування світогляду молодого покоління, на задоволення особистих читацьких інтересів відвідувачів. Для юних читачів бібліотека прищеплює любов до книг, виховує повсякденну потребу читання, поповнення знаннями самостійно з допомогою книг.

     Бібліотекар у своїй роботі дотримується таких правил: працюй не заради того, щоб все врахувати, а заради досягнення мети. Вивчай все, втілюй нові ідеї, умій не тільки переконувати читача, а й розуміти його мову. Свої вимоги висловлюй як прохання.

     Вся робота, що проводиться бібліотекою, спільно з будинком культури та школою направлена на виховання творчих здібностей читачів і бажання берегти свою національну культуру, красу і неповторність рідного слова; виховання почуття національної культури, любові до рідного краю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних