A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Одна єдина Соборна Україна». 29.01.2021р.

Дата: 09.09.2021 10:56
Кількість переглядів: 363

«Одна єдина Соборна Україна» під такою темою з учнями 7-А класу бібліотекар КЗ «Перебродівський НВК» разом з класним керівником Іриною Миколаївною провели в бібліотеці. Для учнів було оформлено книжкову виставку «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя!». Бібліотекар розповіла дітям, що 22 січня Україна відзначає День Соборності. Соборність –це об?єднання в одне державне ціле всіх земель,які заселяє конкретна нація на суцільній території і духовна консолідація всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу- фундаменту для побудови демократичної держави.

Бібліотекар коротко зупинилася на історії відродження Україною своєї державності, (в яких важких умовах вона відроджувалась). Розповіла, що урочисті заходи щодо проголошення «Акту злуки»22 січня 1919 року проходили на Софіївському майдані в Києві. Було проголошено: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України- Західно-Українська народна Республіка і Наддніпрянська Велика Україна(Східна Україна)»

Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня1939 року в м. Хуст. Це була не просто маніфестація, а найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація українців, в якій взяли участь понад 30 тисяч осіб.

У 71-у річницю Акта злуки(22 січня1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій- «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України. Більше мільйона людей, узялись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Діти розказували вірші про Україну. До виставки вийшли: дівчина Західна Україна, з іншого боку- виходить дівчина- Східна Україна і говорять слова. Потім разом говорять:

Одна Батьківщина, і двох не буває,

Місця, де родилися ,завжди святі.

Хто рідну оселю свою забуває.

Той долі не знайде в житті.

Хлопчик вийшовши до дівчат промовляючи просить:

Обніміться ж сестри мої,

Молю вас благаю!

І не дайте Чорній силі вас роз?єднати.

В кінці заходу був проведений історичний КВК. Найактивнішого (Денищича Станіслава )було нагороджено грамотою.

 

На зображенні може бути: 3 людини та люди стоять

На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять та люди стоять


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.