A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Театралізоване дійство «Нехай росте ялинонька!». 08.06.2021р.

Дата: 09.09.2021 11:57
Кількість переглядів: 559

В актовій залі нашого КЗ «Перебродівський НВК з учнями 4-5 класів бібліотекар провела Театралізоване дійство «Нехай росте ялинонька!» на екологічну тематику. Підготували учні ,які відвідують драматичний гурток ,що діє при нашому навчальному закладі. Присвяченений захід Міжнародному дню охорони навколишнього середовища Мета заходу :вчити учнів усвідомлювати себе частинкою світу природи, формувати інтерес до навколишнього середовища, розвивати увагу, спостережливість, бажання допомогти довкіллю, виховувати здобувачів освіти дбайливе і гуманне ставлення до природи, бажання милуватися її красою.

… З вступним словом звернулася до дітей керівник гуртка Ірина Михайлівна.

«Загострення екологічної кризи в світі потребує залучення людства до вирішення однієї з найболючіших проблем сучасності- охорони навколишнього середовища.Найпершим кроком у розв’язанні цієї проблеми є свідоме засвоєнняй оволодіння екологічною культурою, яке має розпочинатися ще з дитинства, водночас із засвоєнням положень загальної культури.Екологічна культура- складова частина світової культури, якій властиве глибоке усвідомлення важливості сучасних екологічних проблем у житті і майбутньому розвитку людства. Саме тому оволодіння екологічними знаннями- важливий ланцюг у процесі навчанняі виховання дітей молодшого шкільного віку.Результатом екологічного виховання мають стати розвинене емоційне сприйняття бажання активно включатисьу роботуз охороний захисту об’єктів природи.Реалізація принципів екологічного виховання молодших школярів відбувається через вивчення курсу»Я і Україна», у різноманітних виховних заходах.Ось і теперішній наш захід- театралізоване дійство присвячений охороні нашої природи.

Природа- говорить керівник гуртка,-самодостатня і цінна сама собою. І завдання людини- не зашкодити, оскільки вона є лише частинкою цієї природи. Ми живемо на прекрасній планеті Земля та всі відповідальні за неї. Але люди забруднюють довкілля, шкодячи цим і собі. Сьогодні ми хочемо привернути увагу до збереження природи.

.Країн так багато,

Планета єдина.

Її зберегти

має кожна людина.

Щоб сонця і неба

дим-смог не заслав,

Щоб від нечистот

Океан не стогнав.

Щоб серце раділо

від цвіту й краси,

Щоб зір милували

Поля і ліси.

Травиця зелена,

річок глибина…

Країн так багато

Планета ж одна!

Настала весна. Забуяли і прокинулись рослинки, які як відомо є організмами-виробниками, без них не здатна існувати жодна жива істота.Весною розцвітають первоцвіти. Вони милують наше око своєю красою, ваблять ніжним ароматом.

Любі друзі!- звернулася Ірина Михайлівна до школярів-не зривайте для букетів багато квітів. Ні в якому разі не виривайте первоцвіти з цибулинкою, бо цим ви сприяєте знищенню рослин.Нехай побачать цю красу інші люди нехай комахи поживляться солодким нектаром їхнього цвіту.

Діти, пам’ятайте!Природа потребує розуміння і захисту з боку людини. Живіть у гармонії з природою..

Гуляючи в лісі ми бачимо цю красу: квіти, дерева. кущі.

Пахнуть ніжно проліски тендітні

і голівками кивають так привітно.

Їх зірвати не наважиться рука.

Де ще стрінеться краса така?

Хай цвіте і радує людей

Лагідний весняний цвіт оцей.

НІ, краси цієї не зруйную,

краще ось візьму , сфотографую.

Я хочу, щоб усі ви долучилися до покращення екологічної ситуації на планеті. Щоб у майбутньому ніколи не повторилося Чорнобильської трагедії. Тому, що наслідки цієї трагедії завдали непоправної шкоди довкіллю і здоровю людини.

Людина як і рослини і тварини є частинкою природи, ї їневід’ємною складовою Тому хочеться звернутись до всіх людей на планеті Земля зі словами:

Людино! Ти- не цар природи,

ти-тільки часточка її.

Добром чи болем обернуться

Тобі ж завжди діла твої!

Люди добрі! Живіть , творіть.

Всім я зичу щастя й долі.

Поспішайте добро робить-

зла у світі і так доволі!.

Дітям було цікаво. Вони зустрілися з лісовими звірятами: Лисичкою, Білочкою, Вовком, Зайчиком, двома Сороками

Ведмедиком,Ялинками(штучною та живою),з браконьєрами, які прийшли рубати ялиноньку та з юними екологами.Екологи змогли так переконати браконьєрів що вони закричали :

Як гарно! І свято є і Ялинка жива!.

В кінці заходу дітям напутнє слово сказала директор навчального закладу. Галина Миколаївна наголосила ,щоб дітки оберігали змалку природу рідного краю, примножували її( щоб посадили молоді деревця і коли закінчать школу побачать справжній парк.).Це в свій час зробили їхні батьки, і ми в центрі нашого села тепер бачимо парк: із берізок, ялинок та іншими деревами.

В бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку.: «В природу із добром іди!»

На виставці історія за снування свята, поміщено енциклопедії про природу рідного краю, матеріали про Рівненський Природний заповідник, художня л ітература про природу.Вислови знаменитих людей про природу.

Закінчуючи захід прочитали віршик:

Природа нам – як рідний дім,

Вона усім, як мати.

Щоб лад завжди був в домі тім,

Про це нам треба дбати!!!

Іде весна і кличе нас

В поля, теплом зігріті,

Та знати треба повсякчас,

Як слід й не слід чинити.

Не рви трави товсті жмути,

Не рви в букети квіти.

Рости повинно й жити.

 

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

На зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.