A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Бесіду «Герої зоряних трас». 13.06.2021р.

Дата: 09.09.2021 12:15
Кількість переглядів: 356

Бесіду біля книжкової виставки «Герої зоряних трас» (До Всесвітнього дня авіації та космонавтики ) провела бібліотекарка в бібліотеці НВК «Перебродівський НВК».

Із сивої давнини- говорить бібліотекар ,людство мріяло піднятися в небо, відірватися від Землі, полетіти в космос. Величезний внесок у здійснення цих мрій зробили такі особистості, як українці Ю, Кондратюк, І. С. Корольов, росіянин К. Ціолковський.

Початок проникненню людини в космос було покладено 4 жовтняі 1957 року.У цей день на орбіту Земля було виведено перший штучний супутник. А 12 квітня 1961 року здійснилася довічна мрія людства. Росіянин Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі- супутнику «Восток-1», що стартував з космодрому «Байконур» (Казахстан), облетів навколо Землі і приземлився в заданому районі.Політ тривав 1 год.48 хвилин після старту.

Після польоту Ю. Гагаріна розпочався справжній «штурм» космосу. Щороку збільшувалась кількість керованих польотів, запускали автоматичні станції для вивчення планет і їхніх супутників. У 1965 році росіянин О. Леонов вийшов у відкритий космос. А 1969 року екіпаж американських астронавтів під керівництвом Ніла Армстронга здійснив посадку на Місяць і взяв проби місячного грунту.

На орбіті Землі створено орбітальні станції, на яких космонавти тривалий час живутьі виконують дослідження. Серед таких дослідників космосу був і наш співвітчизник Леонід Каденюк- перший космонавт незалежної України. Він у 1997 році разом з американськими дослідниками 16 діб працював на МКС орбітальній станції «Мир».

Ірина Михайлівна розповіла дітям про першу жінку –космонавта у світі Валентину Володимирівну Терешкову..Вона вийшла одноосібно у політ, який тривав майже 3 доби на кораблі «Восток-6», який 48 разів облетів Землю, пролетівши у космосі біля 2млн.кілометрів.У 1995 році отримала звання генерал- майор авіації у відставці.Діти взнали також із розповіді бібліотекаря про Світлану Євгенівну Савицьку- другу жінку- космонавта у світі, вона перша в світі космонавт , що вийшла у відкритий космос.Із загону космонавтів Савицька вийшла в званні майора в жовтні 1993 року у зв’язку з виходом на пенсію.

Діти багато взнали про космонавтів Германа Титова, Павла Поповича, до речі, також українця.

Потім дивилися документальний фільм про політ Юрія Гагаріна в космос.(Відео). Дітям дуже сподобалось .А ще читали вірші про космонавтів і пілотів, які були поміщені на книжковій виставці. (Це Петро Паливода «Горе над Техасом», Вірш Любомира Дмитерка»Космонавт», Михайла Сича «Нічні польоти» Андрія Малишка «Космонавтові», Забаштанського В. віршик «Прощання»Пам’яті Юрія Гагаріна,Павла Усенка «Герої славою повиті».Діти розглянули енциклопедію «Дирижаблі, літаки, гелікоптери» Загалом бесіда пройшла цікаво.

Фото без опису

Фото без опису

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, люди сидять та у приміщенні

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та люди стоять


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних