A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Європа-наш спільний дім». 19.05.2021р.

Дата: 09.09.2021 12:27
Кількість переглядів: 377

В бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК» пройшла інформаційна година «Європа-наш спільний дім» (З учнями  4-5 класів)  


Бібліотекар дала діткам коротеньку інформацію про Євросоюз.
День Європи- це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
День Європи зародився ще 9 травня 1950 року в Парижі. Саме того дня міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості, що становили основу нарощування військової техніки, в нову наднаціональну модель життя. У 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати День Європи.
У Брюселі, де перебувають керівні органи ЄС, а також у країнах-учасницях ЄС, щорічно цього дня проходять урочисті заходи. Головна їх мета-дати можливість кожному мешканцю великого континенту відчути себе у «Європейському домі» вільним і захищеним, незалежно від його громадянства і національної приналежності.
Щоб не накладати і не асоціювати святкування цього дня з Днем Перемоги, в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президентаз 2003 року в третю суботу травня.Слід відзначити- наголосила бібліотекар,що Україна- єдина держава, яка святкує День Європи, не будучи дійсним членом Європейського Союзу. І це  також добрий знак, оскільки, сказавши «а», треба говорити і далі, а початок справи- це вже 50 відсотків успіху.
У цьому році  2021- День Європи при.пав 15 травня.
Чому ми святкуємо цей день?
Святкуємо. не будучи членами ЄС, бо:
-впевнені, що питання членства в ЄС- лише питання часу;
- так формується позитивна   громадська думка щодо євроінтеграційного курсу України;
- так ознайомиться якнайбільше людей з європейськими цінностями та традиціями;
-- це популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості,зокрема молоді;
- це залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.
Ми хотіли б  мати не гірший, ніж у ЄС рівень соціального захистуі охорони здоров’я, хотіли б, аби наша молодь могла вдосконалювати свою освіту в Європі, а громадяни України вирушали на відпочинок за кордон без черг за візами.
З економічної точки зору європейський вибір підтверджує те, що ми прагнемо торгівлі та ринкового розвитку народного господарства, з погляду науки- бажання інтегруватися в загальноєвропейську і світову науково-дослідницьку мережу, де ми без сумніву, зможемо співробітничати на рівних.
Нарешті ( одним з основних) так само, як і Європа, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві, віримо, що економічна інтеграція- найдієвіший засіб стримування війни.
Наразі ми лише святкуємо День Європи. І в цьому теж є щось євроінтеграційне. Гасло «Ми йдемо в європейській дім» для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.
Бібліотекар назвала країни ,які входять до Європейського Союзу.Дітям оформлено книжкову виставку «День Європи- свято миру і єдності.
 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.