Миляцька територіальна громада
Україна

Європа-наш спільний дім». 19.05.2021р.

Дата: 09.09.2021 12:27
Кількість переглядів: 399

В бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК» пройшла інформаційна година «Європа-наш спільний дім» (З учнями  4-5 класів)  


Бібліотекар дала діткам коротеньку інформацію про Євросоюз.
День Європи- це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
День Європи зародився ще 9 травня 1950 року в Парижі. Саме того дня міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості, що становили основу нарощування військової техніки, в нову наднаціональну модель життя. У 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати День Європи.
У Брюселі, де перебувають керівні органи ЄС, а також у країнах-учасницях ЄС, щорічно цього дня проходять урочисті заходи. Головна їх мета-дати можливість кожному мешканцю великого континенту відчути себе у «Європейському домі» вільним і захищеним, незалежно від його громадянства і національної приналежності.
Щоб не накладати і не асоціювати святкування цього дня з Днем Перемоги, в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президентаз 2003 року в третю суботу травня.Слід відзначити- наголосила бібліотекар,що Україна- єдина держава, яка святкує День Європи, не будучи дійсним членом Європейського Союзу. І це  також добрий знак, оскільки, сказавши «а», треба говорити і далі, а початок справи- це вже 50 відсотків успіху.
У цьому році  2021- День Європи при.пав 15 травня.
Чому ми святкуємо цей день?
Святкуємо. не будучи членами ЄС, бо:
-впевнені, що питання членства в ЄС- лише питання часу;
- так формується позитивна   громадська думка щодо євроінтеграційного курсу України;
- так ознайомиться якнайбільше людей з європейськими цінностями та традиціями;
-- це популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості,зокрема молоді;
- це залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.
Ми хотіли б  мати не гірший, ніж у ЄС рівень соціального захистуі охорони здоров’я, хотіли б, аби наша молодь могла вдосконалювати свою освіту в Європі, а громадяни України вирушали на відпочинок за кордон без черг за візами.
З економічної точки зору європейський вибір підтверджує те, що ми прагнемо торгівлі та ринкового розвитку народного господарства, з погляду науки- бажання інтегруватися в загальноєвропейську і світову науково-дослідницьку мережу, де ми без сумніву, зможемо співробітничати на рівних.
Нарешті ( одним з основних) так само, як і Європа, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві, віримо, що економічна інтеграція- найдієвіший засіб стримування війни.
Наразі ми лише святкуємо День Європи. І в цьому теж є щось євроінтеграційне. Гасло «Ми йдемо в європейській дім» для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.
Бібліотекар назвала країни ,які входять до Європейського Союзу.Дітям оформлено книжкову виставку «День Європи- свято миру і єдності.
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних