A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Мир лише тоді панує, коли армія чатує»

Дата: 10.12.2021 12:44
Кількість переглядів: 519

«Мир лише тоді панує, коли армія чатує» під такою назвою пройшов виховний захід в бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК».(До Дня збройних сил України)


Мета заходу :Сприяти патріотичному вихованню учнів; пробуджувати в них національну свідомість; розвивати українське мовлення, виразність у читанні віршів; виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.


На захід були запрошені:  воїни, які  перебували в  зоні  ООС прикордонники Гребеневич Віктор Валентинович , Стрибулевич Вадим  Іванович , доброволець Петровець Сергій Якимович ,староста Володимир Васильович Панченко, та старша сестра Чмуневича Андрія Григоровича, який зараз  несе службу в лавах Української армії (строкова служба) ,Федотова Галина Григорівна.


«Дорогі гості, шановні присутні- звернулася бібліотекар – ми зібралися з вами з нагоди свята, яке відзначається 6 грудня- День Збройних сил України.Незважаючи на досить невелику офіційну історію укр. війська, справжній вік укр.. армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.Щоб захистити її треба сильна обороноздатна армія, добре підготовлені воїни.
У цей день щиро вітаємо всіх військовослужбовців, воїнів, героїв із Днем  збройних сил України та бажаємо усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського
здоров’я та звершення всії ваших мрійі побажань» -звернулася до присутніх Ірина Михайлівна.Учні 5-9 класів також поздоровили своїми віршами воїнів, які оберігали та оберігають наш спокій, кордони нашої Вітчизни.Шестикласники  заспівали пісні : «Ми козаки» та «Пісенька джури»(виконавці:Чмуневич Вадим, Жовкла Ніна та Панченко Софія) .З вітальним словом також звернулася до воїнів директор школи Петровець Галина Миколаївна. «В цей день івітаючи наших воїнів, ми хочемо зайвий раз підкреслити такі ваші чоловічі якості як мужність,надійність, сміливість, щиросердечність і шляхетність.Захищати  рідну землю- говорить Галина Миколаївна—святий обов’язок чоловіків.То ж хай назавжди поселяться в наших сім’ях Любов,Повага, Статок. І той місточок доброти і любові між батьками і дітьми ніколи не переривається. Щастя та здоров’я вам усім !»


Хоч як боліло мамине серце, а мусила вона в усі часи проводжати синів. Благословляла їх у похід, благала Бога, щоб сини повернулися. А сини часто не поверталися з походів, гинули, захищаючи рідний край.»
Тут бібліотекар запалила свічечку і всі присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх тих героїв, які загинули і вже більше не повернуться додому. Загинули за Україну, за її територіальну цілісність     та самостійність, за незалежність нашої України, за всіх нас   .Бібліотекар показала фотографії і коротенько розповіла про кожного з героїв уродженців Дубровиччини, які загинули на сході нашої країни.
Федотова Софія зачитала вірші : «Іловайський котел», «Вірш воїнам АТО»  .Читаючи такі хвилюючі рядки, не можна спокійно їх слухати.
   Рубцем на серці рана гоїтись не  може
   Вона кривавитиме довго, все життя,
   Ми Іловайськ і всіх героїв не забудем,
   Вони ніколи не підуть у небуття.
   Ми мусимо героїв пам’ятати,
   Бо то рубець на тілі нашої землі,
   Бо наші воїни пішли нас захищати,
   Та найцінніше віддали – життя свої.


«Ніхто і подумати не міг, але, на жаль, до нас  до нас в Україну прийшла страшна війна- говорить далі бібліотекар,-Тисячі українців покинули всі свої справи, відмовилися від затишку і сімейного тепла та пішли боронити рідну землю.
Запеклі бої і зараз тривають на сході України. Нашим бійцям дуже важко: щодня бачать вони смерть своїх друзів-побратимів, воїнів, але відважно та стійко вони борються з ворогом, бо знають, що ніхто , крім них,  нас не захистить..І ми можемо пишатися тим, що серед наших знайомих, рідних, односельчан є такі люди, завдяки  яким ми не чуємо сьогодні у нашому краю пострілів, а спокійно здобуваємо знання і тихо молимося за їхнє життя.
Тому  День Збройних сил України- це насамперед, свято тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку Української держави, її громадян.Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. 
  З вітальним словом   та словами великої подяки,  до наших воїнів  звернувся староста нашого села Панченко Володимир Васильович:
             ВИ- справжні герої країни.
              Ви- воїни, захисники!
              Ви маєте найпалкіші
              Серця на усій землі!
              За нашу рідну Україну,
              Що зберегли за всі віки-
              Низький уклін  і тричі «СЛАВА!»
              Українські захисники!


Староста також за розпорядженням сільського голови вручив їм святкові  винагороди. 
Учні задавали питання, які їх цікавлять і довго вели бесіду з прикордонником Гребеневичем Віктором Валентиновичем(який був свідком подій на сході).
На думку ініціаторів проведення заходу таке живе спілкування нашої шкільної молоді з учасниками військових дій, з прикордонниками дає великий позитивний результат.Тісна співпраця з військовими повинна обов’язково не припинятися. Це і знайомство учнів з  військовою професією , і захоплення героїзмом наших військових і багато інших виховних моментів , які обов’язково залишать слід в дитячих душах.
 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних