A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Знати, щоб жити»

Дата: 10.12.2021 12:49
Кількість переглядів: 437

«Знати, щоб жити» під такою назвою пройшов виховний захід в бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК»з учнями 11 класу.


Всесвітній день боротьби зі СНІдом відзначається в усьому світі щороку1 грудня.У цей деньу 1988році відбулася зустріч міністрів охорони здоров’я всіх країн, на якій вперше пролунав заклик бути соціально терпимими і сприяти поширенню інформації про ВІЛ/СНІД.


    Ця страшна хвороба вже отримала назву «Чуми 21ст», від неї немає ліків, її етимологія невідома, а ризик зараження дуже великий. Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки, ми, на превеликий жаль,змушені констатувати, що боротьба з хворобою ще незакінчена.ЇЇ масштаб, цинічність і підступність, досі не можна залишити байдужим жодної розсудливої людини. Офіційна статистика- (наголосила бібліотекар) поширення синдрому набутого  імунногодефіциту все змушує нас відчути глибоку тривогу. тисячі людей щорічно гинуть від СНІДу.І поки ніхто не знає, як боротися з цією недугою, єдиною дієвою мірою, мабуть, є інформування громадськості про шляхи зараження та способи профілактики вірусу.


Отже мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом полягає саме в тому, щоб привернути людей до проблеми і надати якомога більше інформації, необхідної для того, щоб уникнути зараження.
Бібліотекар розповіла учням про те, що в 2000 році  стартував проект «Червона стрічка».Вона є символом боротьби зі СНІДом, а також співчуття і надії на майбутнє без цієї чуми.Її творцем став американський художник Франк Мур.Символ завоював популярність дуже швидко, і з тих пір став елементом дрес-коду на всіх церемоніях, таких як вручення премій Оскар чи Еммі.Навіть у повсякденному житті багато людей ,в цей Всесвітній день боротьби зі СНІДом, носять ці червоні стрічки на одягу, капелюхах, сумках. Так світ об’єднався під прапором загальної ідеї: остаточної й абсолютної перемоги над СНІДом.


Бібліотекар коротко зупинилася на історії розповсюдження хвороби,розповіла про епідемічну ситуацію з Віл в Україні,особливості ВІЛ, яким шляхом передається ВІЛ, яким не передається, який ступінь ризику інфікування, як захистити та вберегти себе, як потурбуватися про своїх близьких,  куди можна звернутися по допомогу та інш.
Снід- проблема не тільки медична, а й соціальна, економічна, моральна, правова.Ми підняли тему дуже тривожну та її розв’язати ще можна.
СНІД- самознищення людства. Здоровий спосіб життя- запорука профілактики СНІДу.
Бібліотекар оформила книжкову виставку – застереження на тему: «Його ім’я- підступний СНІД».Останній розділ виставки «Літературна сторінка ( вірші про СНІД). Учні читали вірші:  «Від імені хворого на СНІД» Романа Бойчука,вірш «СНІД» Тетяни Чорновіл, «ЦЕ стосується кожного» Ілони Склярчук, «ВІЛ стоп! СНІД! Карини Ташлицької,  та інші.


Бібліотекар зачитала передсмертні слова  молодої  18- літньої дівчини Вікторії Легль , що відчувала молода людина відходячи в потойбічне життя , виною смерті якої була саме ця невиліковна хвороба. «Снід умертвляє всі живі надії» , «В своїх помилках тихо відчай конає..»
В цей день1 грудня і в наступні дні у багатьох країнах проходять заходи, спрямовані на інформування людей про небезпеку цього захворювання і заходи його профілактики.  Ось і ми проводячи свій захід виходимо з того що , знаючи ворога в обличчяі об’єднавши зусилля, всі люди на планеті можуть, нарешті, позбутися від нього раз і назавжди.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.