A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

Безпековий простір громади!

Дата: 21.12.2021 14:39
Кількість переглядів: 774

Безпека громадян є одним із головних завдань органів місцевого самоврядування. Актуальним і важливим у сучасному світі є надання населенню високоякісних і доступних послуг в напрямку запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (попередження пожеж, підтоплень). Важливу роль у збереженні життя і здоров'я жителів та зменшення соціальної напруги є створення в Миляцькій громаді ефективної системи протипожежного захисту на яку покладаються завдання щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, реагування на них та ліквідація наслідків при їх виникненні.

В 2019 році Миляцька ТГ стала учасницею міжнародного проєкту "Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних громадах України», яка реалізувалася спільно з Асоціацією ДПК Республіки Польща за фінансової підтримки програми "ULEAD з Європою". Громада стала однією з 30 об’єднаних громад з шести областей України, що були відібрані для участі в цьому проекті з 148 заявок.  Етапом Проєкту було підготовка 12 добровольців, які стали основою створення першої в громаді добровільно пожежної команди. Завдання добровольців полягає в тому, щоб якнайшвидше прибути на подію. За стандартами Програми рятувальники повинні прибути не пізніше 20 хвилин з моменту надходження повідомлення. Проєкт дав можливість перейняти досвід та неймовірний запал польських колег-добровольців.

Фото без опису

Наступним етапом для Миляцької ТГ став  міжнародний проєкт "Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних громадах України - Наступний крок". Так, зокрема 03 червня 2020 року рівненські рятувальники на практиці навчали домедичної підготовки  вогнеборців добровільних пожежних команд громади. Головна мета цього проєкту  полягала в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень. У цих випадках важливо діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. Пожежники-добровольці Миляцької громади переконані, що першу медичну (долікарську) допомогу потерпілому може надавати не тільки медичний працівник, але і кожна людина повинна мати відповідні навички і навчатися цьому треба зі шкільної лави.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

17.06.2020року було  представлення  поліцейської станції, яка знаходиться  в Центрі безпеки с. Жадень Миляцької ТГ  та службового автомобіля для Поліцейського офіцера громади, який  отриманий  на основі концепції проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Автомобіль має стати своєрідним «офісом на колесах» для офіцера громади, який не повинен сидіти у кабінеті, а має більше часу проводити, вирішуючи безпекові питання на території громади. Кожен транспортний засіб укомплектований всім, що може знадобитися працівнику поліції в процесі роботи.  Отож з квітня 2020 року приступили   до роботи Поліцейські офіцери громади. Перед призначенням кожен із них пройшов багатоетапний відбір, спеціальну поглиблену підготовку за участі українських та іноземних фахівців та стажування на базі поліції Дніпропетровської області, яка стала пілотною в проєкті.

    Суть цього проєкту полягає у реальному партнерстві між громадами і поліцією. Громади від самого початку брали участь у відборі поліцейських, створенні для них належних умов праці, і ми це дуже цінуємо. В рамках цього проєкту ми намагаємося максимально наблизити поліцію до населення, особливо це актуально для найвіддаленіших громад.

    04 листопада 2021 року  в м. Київ пройшов Всеукраїнський  форум «Україна 30. Безпечна громада», який відбувається за підтримки Офісу Президента та Уряду України.

Фото без опису

Фото без опису

Темами для обговорень та дискусій були: розвиток безпечного середовища; безпечна інфраструктура; розвиток цифрових сервісів для громадян.
Серед учасників Форуму: Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр міністр України Денис Шмигаль, Керівник ОПУ Андрій Єрмак, Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, посадовці міністерств, голови об’єднаних територіальних громад. З робочим візитом того ж дня в м. Київ перебував і сільський голова Миляцької громади Федір Хлебович. Мета форуму полягала в тому, що державна та місцева влада спільно з небайдужою громадою мають створити безпечне середовище життєдіяльності для кожної людини. Така реформа децентралізації ставить нові виклики перед сектором безпеки: жителі громади повинні особисто знати кожного поліцейського й довіряти йому, а рятувальник має вчасно і максимально швидко дістатися до місця надзвичайної ситуації.

    Поштовхом на далі стало ще створити четверту ДПК с. Удрицьк Миляцької ТГ  в складі 12 членів пожежників-добровольців,  які зареєстровані за місцем проживання, пройшли відбір за результатами співбесіди, медичний огляд та затвердженні рішенням сесії Миляцької сільської ради № 556 «Про створення ДПК с. Удрицьк»  від 27.02.2020року.  Громада взяла на себе низку зобов’язань: забезпечення формою, страхування добровольців, низку організаційних моментів, забезпечення матеріальної бази. 

Саме з 14.12.2021року на базі Центру Безпеки с. Жадень Миляцької ТГ проводиться навчання рівненськими рятівниками АРЗ СП Головного управління ДСНС України 12 членів-добровольців ДПК с. Удрицьк, щоб дало змогу застосувати спец знання на практиці при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та по завершенню навчання отримати  Посвідчення про проходження спеціальної подготовки на перевірку знань та спеціальних навчань з питань пожежної безпеки.

Фото без опису

Фото без опису

Окрім ліквідації надзвичайних ситуацій пожежники-добровольці займаються просвітницькою роботою серед населення, де використовуються різноманітні методи доведення інформації, своєчасно виявляться джерела пожеж, територія громади відповідно перебуває під постійним контролем.

   Громада взялась своїми зусиллями відремонтувати та облаштувати гаражне приміщення  біля Удрицького Будинку культури для спецтехніки та побутової кімнати. Не вирішеною проблемою по ДПК с. Удрицьк залишається відсутність пожежного автомобіля.

       Добровольчий рух потрібно розвивати та мати підтримку з боку держави навіть і в плані забезпечення сучасною пожежною технікою.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних