A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Бібліотека знову зустрічає друзів». 08.12.2021

Дата: 27.01.2022 15:57
Кількість переглядів: 307

«Бібліотека знову зустрічає друзів» - під такою назвою пройшов бібліотечний урок з учнями 3-Б класу в бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК».

 

Цілі уроку: продовжувати давати дітям базові поняття з основ бібліотечно- бібліографічної грамотності,сформувати первинні навички самообслуговування в умовах шкільної бібліотеки, в виховних цілях нагадати учням правила поведінки в бібліотеці, правила поводження з книгою, розкрити роль книги в житті людини, спонукати учнів до читання художньої літератури, сприяти їх духовному збагаченню.

«Сьогодні ми знову вирушаємо в цікаву подорож до країни книжок, відкриваємо для себе багато нового й цікавого- говорить дітям бібліотекар.

Ось наші старі знайомі, ті книжечки, які ви читали торік, згадаймо їхні назви. Які з них вам сподобались й запам’яталися найбільше? А ось нові книжечки, ті , які вам треба прочитати в цьому навчальному році .

Ви берете до рук книжечку- найцінніший здобуток людського розумупродовжує далі бібліотекар, скарбницю духу нашого народу, у якій відтворено життя, побут, мрії, сподівання, славну історію великого й багатостраждального укр.. народу.Недарма кажуть у народі: «Книга вчить, як на світі жить».

Учні познайомилися з різними видами словників.Бібліотекар порадила дітям звертатися до них частіше. :це і орфографічний словничок,тлумачний словник , тематичний та інші. Коли дитині не відоме слово зустрічається у творі вона повинна заглядати у словничок ,щоб розтлумачити це слово і запам’ятати його значення.Рильський М. Т. український поет,говорив:

«Не бійся заглядати у словник,

Це чистий яр, а не сумне провалля».

Познайомилися з енциклопедіями: універсальними та галузевими. Бібліотекар дітям розповіла

як їми користуватися. На уроці пригадали правила поводження з книгою, правила поводження в бібліотеці,

правила гігієни читання.Бібліотекар нагадала читачам, що книжечку треба обов’язково ставити на поличку за адресою, щоб потім її легко було знайти бібліотекарю коли вона обслуговує інших користувачів.Подивимося- говорить бібліотекар до діток,- уважно на верхній лівий кутик обкладинки книжки.Ви бачите декілька цифр і літер .Це і є адреса книжки.Отже висновок – в бібліотеці книжечки не можна переставляти, бо вони тоді заблукають.Запам’ятайте, це одне з головних правил бібліотеки: не переставляти книги на поличках.»

Бібліотекар з дітьми- читачами розглянули виставочку : «Твій друг- книга».яку бібліотекар оформила для дітей.Книжечки тут яскраві, в них багато ілюстрацій, здається ніби кожна книжечка говорить до дітей: «Прочитай мене, будь-ласка, я дуже багато цікавого тобі розповім» .

Ще на уроці дітки познайомились з іншою книжковою виставкою на тему: «Ріка моєї долі».Вона присвячена 85 річниці до дня народження укр..письменника М. Вінграновського.Ірина Михайлівна познайомила дітей з коротенькою біографією письменника. Показала його окремі поетичні дитячі твори. «Теплий дощик –срібнопад», «Почалапали каченята», «Лазить сонечко в травах», «Приспало просо променя», «Грім». та інш.

Микола Вінграновський бачив навколишній світ по-особливому. особливе і його художнє слово…

У дитячих творах його «казка на білих лапах іде вночі по дорозі», «хмара спить високо», «грім умив озерам очі». Велике і мале тут завжди поруч: ластівка й ластовенятко, стежка й стеженятко, зорі й зоренятко.

«Побувати в поетичній казці Вінграновського ви можете читаючи його книжки «Літній ранок», «Ластівка біля вікна», «На добраніч»--порекомендувала бібліотекар дітям.

Книги Миколи Вінграновського для дітей-це чарівний світ, де легко і просто народжується казка, де живуть її добрі герої.

Урок пройшов цікаво, і не безрезультатно, діти частіше стали відвідувати бібліотеку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних