A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«В наш рідний завітає край, святитель Божий Миколай». 17.12.2021р.

Дата: 23.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 300

Виховний захід «В наш рідний завітає край, святитель Божий Миколай» з учнями п’ятикласниками провела бібліотекар КЗ «Перебродівський НВК».

 

Всі ми знаємо ,що грудень місяць на свята багатий- .Але найулюбленішим святом дітвори є саме свято Миколая- чудотворця.. .Віддавна вважалося, що зимовий Миколай є добрим другом і захисником дітвори.Особливо врочисто його святкують у західних областях України.Ввечері майже в кожній оселі діти з нетерпінням чекають, коли завітає в гості цей «сивочолий дідусь».він неодмінно має принести саме ті подарунки, які до вподоби кожному.

Святий Миколай знає все про дітей.Він протягом року стежить за їхніми вчинками. Якщо діти гарно вчаться, слухаються батьків, не ображають менших, чемно поводять себе з старшими, то Миколай дарує таким дітям, найкращі подарунки.Коли ж дитина неслухняна, розбишакувата, то такому він дарує різку-, щоб «знав як себе поводити».

Трапляються випадки, коли святий Миколай не встигає провідати родину ввечері, то він обов’язково завітає вночі. Коли всі заснуть, непомітно зайде до хати й прилаштує під подушечкою бажаний подарунок.

В навчальних закладах ставляться вистави Головним дійовим персонажем є добрий захисник дітвори іі верткий чортик. Він хоче переконати Миколая, що всі діти недобрі, неслухняні. але Миколай все-таки вибачає провини. Він дає можливість дитині виправитися й навчає, як це зробити.

Ось чому дітвора з таким нетерпінням щороку чекає доброго Миколая. Адже він завжди на боці менших, скривджених, беззахисних.Він не тільки ощедрює гостинцями, допомагає в біді, але й навчає, як бути добрим. чемним і розумним.Якщо й ви опануєта-говорить бібліотекар до дітей, такими рисами,- то можете сподіватися на те, що й до вас обов’язково завітає Святий Миколай». .

До уваги дітей оформлена кольорово-ілюстративна виставка «. Перша зірочка горить, Миколай до нас спішить». . Діти підготували і прочитали віршики до свята , а саме:«Святий Миколай, «Щедрий гість», «Зимовий вечір», «Святий Миколай».Найкраще розповіли віршики: Чмуневич Вікторія(Уч.5-Б класу )та Жовкла Вікторія (уч. 5-А класу).Бібліотекар зачитала дітям легенду про «Святого Миколая.»Задавала питання по прочитаному. Д іти уважно прослухали та охоче відповідали на запитання..Зачитували тексти –оповіді про Святого Миколая .Діти мали завдання правильно вставити пропущені в тексті слова. Найкраще справилися із завданням Жовкла Вікторія,, Чмуневич Вікторія..Ще була вікторина «Чи добре ти знаєш Святого Миколая?».Діти майже відповіли на всі питання вікторини правильно.Адже діти повинні знати ,що Миколай-це реальна людина, яку за благородні вчинки і праведний спосіб життя нарекли СВЯТИМ..Бібліотекар розповіла дітям де народився Миколай., в яких роках, яке виховання отримав, що було в життя для нього основним.

Цей виховний захід розвиває ерудицію дітей,У легкій ігровій формі учні вивчають історію свята його традиції, а ще вчаться розуміти цінність гарних вчинків у встановленні особистості.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних