A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

«Твої друзі- словники».29.01.2021р.

Дата: 23.02.2022 15:25
Кількість переглядів: 277

«Твої друзі- словники» на таку тему в бібліотеці КЗ «Перебродівський НВК» був проведений бібліотечний урок з учнями 4-б класу.

Мета : Навчити користуватися словниками.

Бібліотекар розповіла дітям « Словники- довідкові видання, що містить упорядковаий перелік слів, словосполучень із короткими їх характеристиками. Розповіла ірина Михайлівна про те, які бувають словнички . Вони бувають: філологічні і термінологічні. Вони виконують дві функції: нормативну. тобто фіксують значення і вживання слів, та інформаційну- відображають знання і практичну діяльність людини.Філологічні словники мають кілька основних типів, але об’єктом описування в нихє слово.Філологічні словники поділяють на мовні, двомовні і тлумачні.

За типами і характером мовні словники бувають етимологічні(походження слів,)історичні, орфографічні(правильність написання. наголошення й вимова слів), тлумачні словники, термінологічні словники, словники іншомовних слів, бібліографічні (про життя і діяльність різних осіб) . Великий інтерес у дітей викликають і тематичні словники.

У словниках слова розташовуються переважно в алфавітному порядку.Тому слово можна швидко знайти знаючи алфавіт..Бібліотекар порадила діткам, якщо читаючи книжечку вам буде зустрічатися незрозуміле слово, обов’язково не пропускайте його,спитайте вчителя, бібліотекаря , батьків, його значення. А найкраще відшукати його самому в словничку. М. Т. Рильський, український поет, етнограф і перекладач писав :

Не бійтесь заглядати у словник,

Це- чистий яр, а не сумне провалля.

Діти розглянули словнички.Бібліотекар ознайомила їх з тими , які є в шкільній бібліотеці.

А ще на уроці повторили : правила користування книгою, бібліотекою, правила гігієни читання. В кінці уроку,як завжди, провели вікторину (про книгу і бібліотеку).

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних