A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

28 квітня 2022 року Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2022 16:59
Кількість переглядів: 782

Щороку, 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці в Україні відзначають День охорони праці.

 

Сьогодні більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. В цей складний час бізнес та працівники - друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та безцінна допомога Збройним силам України.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Так, за час збройної агресії в Україні вже зареєстровано 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в яких постраждав 191 працівник, у тому числі 115 - зі смертельним наслідком. На територіях Дубровицької, Висоцької, Миляцької територіальних громад  Сарненського району та  Зарічненської, Локницької територіальних громад  Вараського району упродовж 2021 року зареєстровано 10 нещасних випадків на виробництві, із них 1 - зі смертельним наслідком, за період роботи з 01.01.2022 по 28.04.2022 року зареєстровано 31 нещасний випадок на виробництві, із них 1 - зі смертельним наслідком.

Дубровицьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області проводить профілактику виробничого травматизму, публікує інформаційні та роз’яснювальні матеріали з питань охорони праці, працює з роботодавцями та надає індивідуальні консультації. 

Відділення співпрацює з Управлінням Держпраці у Рівненській області, яким розроблені та розміщені на сайті Рекомендації щодо: організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій; безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій; безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних (бойових) дій;  забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій.

З огляду на зазначене, пропонуємо 28 квітня 2022 року вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану.

 

                                                                      Дубровицьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального

страхування України у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.