A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

День Української Державності.

Дата: 29.07.2022 10:33
Кількість переглядів: 680

Протягом літа українці відзначають найвеличніші державні свята - День Конституції України, День Незалежності України та більш для нас нове свято - День Української Державності.

 

В бібліотеці Перебродівського ліцею оформлено книжкову виставку, яка ознайомить читача з історією української державності.

Увести нове свято запропонував Президент Володимир Зеленський. За його словами «точка відліку» української державності- заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято ми віднині будемо святкувати 28 липня- у день хрещення Київської Русі.

Чому це важливо?.Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисячі років.

Про введення нового свята Володимир Зеленський повідомив під час святкування Дня Незалежності України й одразу написав відповідний указ. Він вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, у якому йдеться про визнання Дня Української Державності. Верховна рада проголосувала за законопроект №5864 і її підтримали 257 голосами.

День Української державності відтепер буде неробочим днем. Просто слід нагадати, що під час воєнного стану додаткових вихідних українці не мають.

Встановлення свята сприятиме утвердженню спадковості понад тисячолітньої історії української держави, захисту національних інтересів України у сфері інформаційної безпеки.

На виставці представлені видання, в яких показано становлення української державності упродовж майже півторатисячілітнього періоду нашого минулого, від Трипільської цивілізації до сьогодення, аналізуються важливі в цьому процесі історичні факти, події та явища, література про відомих українських діячів, діяльність яких стала прикладом для наступних поколінь патріотів України.

На виставці також поміщено і художню літературу українських письменників, у яких ідеться про важкий і тривалий процес християнізації. На сторінках цих книг користувач зустрінеться з іменами відомих історичних постатей та вигаданих героїв, які сприяли поширенню християнства на теренах Київської Русі та долучилися до творення національної культури. Бібліотекар створила рекомендований список літератури- це в основному історичні твори, які є у фонді нашої бібліотеки. Це – історичні романи Скляренка С. «Володимир» і «Святослав», Опільського Ю.повість «Ідоли падуть», Кочерги І. драматичні твори,твори Малика В. «Князь Кий» та «Черлені щити»,твори Загребельного «Диво», «Смерть у Києві»,»Євпраксія» та інш.. Вони поведуть читача в глибину віків. Ті хто цікавиться історією, зі сторінок цих творів дізнаються про заснування нашої держави, її столиці –Києва, а також про боротьбу наших предків за утвердження та незалежність нашої держави. 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних