A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миляцька територіальна громада
Україна

У селі Жадень відбувся щорічний фестиваль "Різдвяні піснеспіви".

Дата: 15.01.2018 22:41
Кількість переглядів: 1883

     Вже стало гарною традицією в святкові дні приурочені народженню Христа і циклу Різдвяних свят організовувати в Миляцькій ОТГ фестиваль духовного і родинного єднання, збереження народних традицій.

     Не став винятком і 2018 рік. 14 січня на Свято Василя на території Миляцької ОТГ було вже втретє організовано щорічний фестиваль колядок і щедрівок «Різдвяні піснеспіви». А приймали фестиваль у цьому році жителі села Жадень.

     Весело колядували і щедрували у цей недільний день у новозбудованій спортивній залі яка тематично було оформлена під традиційну українську хатину, в якій приймали гостей місцеві господарі.

    Участь у цьогорічному фестивалі взяли більше 15 колективів колядників і щедрувальників. Програма фестивалю розпочалася з вітального слова настоятеля храму села Жадень отця Олега, після святкові колядки і щедрівки пролунали у виконанні церковного хору храму Св. Дмитра. Продовжили виступ найменші – вихованці дошкільного підрозділу Жаденського НВК які не тільки у віршованій формі привітали всіх присутніх з Різдвяними святами, а й порадували гостей піснею і танцем. Під час святкової програми лунали колективні і сольні виспупи працівників закладів культури і освіти; гармонійно звучали колядки і щедрівки у виконанні хору Миляцької ОТГ. Всіх присутніх вразив автентичний спів гурту «Берегиня» з села Переброди.

   З вітальним словом до гостей і учасників фестивалю виступив сільський голова Федір Хлебович. У своєму виспупі він наголосив, що саме такі традиційні святкування є тією. Ще одніює важливою місією Федора Федоровича стало відзначення високих досягнень жителя села Жадень, відомого спортсмена Василя Рожка який має численні нагороди не тільки на українському, а й світовому рівнях.

   Всіх маленьких виступаючих господарі свята пригощали смачними пирогами, а учасників було відзначено пам'ятними дипломами.

     Кульмінацією фестивалю стало виконання всіма присутніми колядки «Радуйся! Ой радуйся земле».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Колядка "Святая Варвара"  у виконанні гурту "Берегиня" з села Переброди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних